1 Şubat 2019 Cuma

MASUM





TAMAMLANMIŞ

DİZİ HAKKINDAKİ BİLGİLER
Tür: Dram,Gerilim,Polisiye (Web dizisi)
Süre: 60 dk
Yapım: 2017
Ülke: Türkiye
Yönetmen: Seren Yüce
Senaryo: Berkun Oya
Oyuncular:Haluk Bilginer (Cevdet), Nur Sürer (Nermin), Ali Atay(Yusuf), OkanYalabık (Tarık), Serkan Keskin(Taner),Tülin Özen(Emel), Bartu Küçükçağlayan(Selim), Mehmet Özgür (Selehattin),İrem Altuğ (Rüya)

KONUSU: Emekli Komiser Cevdet ve karısı, ömürlerinin son yıllarını şehirden uzaktaki küçük çiftlik evlerinde huzur içinde geçirmektedirler. Ta ki küçük oğulları bir gece yarısı korkunç bir haberle eve gelene kadar.

YORUM KÖŞESİ:
Yeni dünya düzeninde hepimizin farkında olduğu gibi artık televizyon dizileri yavaş yavaş rafa kalkmakta yerini internet dizileri almakta. Sansürlenen hayatlarımızda daha özgürce bir şeyler izliyor olmak sanırım daha cazip geldiğinden olacak internet dizileri giderek çoğalmakta ve oyuncu kadrosu ile de bir hayli dikkat çekmekte.. Bugün Masum dizisini biraz konuşalım. Önce Blu tv de yayınlanmaya başladı ardından kanal d ekranlarında 23:45 de gece kuşağında karşımıza çıktı. Son olarakta  Netflix tarafından yayınlanmaya başlandı. Yine izlemekte geç kaldığıma üzüldüğüm bir dizi oldu. Oyuncu kadrosuna gelecek olursak en sevdiğim ve saygı duyduğum oyuncuların tamamını içeriyor oluşu daha çok severek izlememe sebep olduğu kaçınılmaz bir gerçek. 8 bölümden oluşan mini bir dizi. Devamının gelmesini ister miydim? Aslında karakterlerin bir çoğunun olayların sonrasında yaşadıkları olayları izlemek isterdim fakat bu durum diziye olan bakış açımızı olumsuz yöne kaydırabilecek bir durum yaşamamıza da sebebiyet verebilirdi belkide devamının gelmemesi tadında bırakılması daha iyidir.. Yer yer yavaş işlendiğini düşündüğüm olaylar yaşanmış olsa da çoğu bölümde katil aslında kim bulmaya çalışırken aslında olayların çok farklı bir boyut kazandığını görüyoruz. Biraz karakterler üzerinde yorum yapayım spoiler vermeden :)
Sıra ile gideceğim :)
Cevdet karakteri aslında emekli bir komiser olarak karşımıza çıksa da çocukları için mesleğine tezat bir durumun içerisine düştüğünü görmekteyiz. Güçlü  bir karaktere sahip gibi görünse de aslında bir baba olarak nasıl yıprandığını ve tükendiğini görüyoruz çocuğu için güçlüymüş gibi ayakta durmaya çabalaması çocuğuna karşı çaresiz kalışını ve eşine karşı yaşadığı öfkeli anları görüyoruz.Bir babanın çocuğu için çırpınışlarını izliyoruz adeta.

Dizi boyunca beni en çok sinirlendirenlerden birisi Nermin karakteriydi. İnsana saç baş yolduran kişiler vardır ya işte Nermin karakteri tam olarak öyle bir karakterdi.. Tabiki tüm bu durum oyunculukların ne kadar iyi olduğunun bir göstergesi bununla ilgili hiçbir sorunum yok olamazda zaten dediğim gibi dizideki karakter olarak insanı bir hayli sinirlendiren biri.. Oğlu Tarık a karşı aslında ne kadarda gaddarca yaklaştığını görmek daha da sinirlendiriyor insanı.. Aslında ilk bölümlerinde Yusuf karakteri evlerine geldiğinde takındığı tavır garip derecesinde güldürmüştü beni bu kadar dangıldungul olabilir mi bir insan dedirtiyor olsa da neden öyle davrandığı sonradan anlaşılıyor (spoiler yok :) )







Yusuf karakterinin dizide varlığını hala daha sorgulamaktayım.. Tarık ın hayatını kurtarmak dışında ve yine Tarık ın ayarlarını iyice bozmaktan başka çokta bir işe yaramadı sanki.. Dizide bir aksiyon yaratmak istendiği için vardı ve o aksiyonu da bence yaratamadı..





Taner karakteri.. İşte bu karakterle ilgili fazla yorum yapmak istemiyorum çünkü spoiler içerebilir. Kendisi anlayacağınız üzere dizideki bir çok olayın kilit karakteri. Küçük bir noktaya değinmek gerekirse aslında onu gördüğünüzde düşündüğünüz daha çok gaddar bir adamken size aslında çok farklı bir insan olduğunu gösteriyor. Hoş bir söylem değil belki ama kalıbının insanı olmak denen bir şey var ya işte o yüklediğiniz misyonların çok ötesinde bir karakter sonucunda kendisine de kızmıyor muyuz kızıyoruz ama olsundu :)

Tarık karakteri dizide en çok üzüldüğüm karakterlerden biriydi. Koca bir yalanın içinde kocaman mutsuzluğu sırtlanmış biri.. Dizide belkide en masum olan oydu en başından beri.. Birlikte üstesinden gelebilirdik tüm bu olanların sen daha iyi birini hak ediyorsun dedirtti insana...






 Emel Karakterine kızdığım kadar kimseye kızmadım sanırım. Eşinin zor zamanlarında yanında olmadığını etrafta sadece bu durumdan sızlanan  bir kaç kişiden yardım isteyen bir karakter gördük fakat eşine karşı bu konuda destek olmaya çalıştığına onunda bu konuda konuştuğuna dair doğru düzgün bir kısım görmedik..  Belkide destek oldu fakat bu gösterilmedi. Eşinin ona karşı olumsuz davranışlarını hayatı zehir etmelerini ve onun eşine karşı yardım etmeye çalıştığı ve yardım elini tutmayışları gösterilmediği için insanda doğal olarak karaktere karşı bir hayli olumsuz düşünceler beslememize sebep olmakta..

Daha önce karakter bazlı bir yorum yapmamıştım bu da bir ilk olsun blog için. Genel hatları ile beğendiğim bir dizi oldu. Örnekleri arasında en iyilerindendir kendisi farklı bir dizi izlemek isterseniz mutlaka şans vermenizi tavsiye ederim.Son olarak dizideki müzikleri de oldukça etkileyiciydi özellikle dinlemenizi tavsiye ederim. Şayet dinlemek isterseniz örnek olması için aşağıya jenerik müziğini bırakıyorum :)



Kaynak:"1" Dizi  Hakkındaki bilgiler https://www.sinemalar.com  ve  http://www.beyazperde.com dan 

alınmıştır.Bilgilerinize.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder