7 Şubat 2018 Çarşamba

Youtube Kanal Önerileri

Merhaba Kuzgunlar!
Bugün bir dönemin sürekli yasaklanan sitesi youtube hakkında konuşacağız.  Daha doğrusu en sevdiğim youtube kanalları hakkında önerilerde bulunmak istiyorum. Bildiğiniz üzere youtube son yıllarda daha popüler hale geldi  hatta youtuber kavramı girdi  sözlüğümüze. Artık kamerası ve gerekli techizatı olan (olmayan) herkes youtube da video çekip yüklemeye başladı ve büyük ölçüde de çok izlenen kanallar bu sayede  gelir elde etmeye başladılar. Bu kadar yaygınlaşmasının temel nedeni artık ülkemizde yasaklanıp kapatılmıyor oluşu gözardı edilemeyecek bir gerçek ama ilerleyen zamanlarda kapatılmayacağı anlamına gelmiyor tabi :)  Yeni jenerasyon bilmez youtube girişi için dns ayarlarını değiştirmeye çabaladığımız günleri. Farklı uzantılarla giriş yapmaya çalışmalarımızı ve alternatif video siteleri bulmaya çalıştığımız kara günleri :) Neyse şuanda bildiğim kadarıyla yasaklı olan site sadece Vikipedi üzgünüz çocuklar ödevlerinizi artık başka sitelerden bulmaya çalışın belki bir gün  onu da  açarlar yeniden  youtube gibi  :)
Sebebi ziyaretimiz youtube kanal önerileriydi. Şimdi aşağıda liste halinde youtube kanallarını ekleyeceğim aşağıdaki listede  herhangi bir öncelik sıralaması yoktur.Bilgilerinize.:)

1-) Filmler ve Filimler

Film parodileri ve film önerileri içermekte.Genellikle yabancı yapımlar için eleştirel parodiler söz konusu az da olsa yerli yapımlar içinde eleştirel  videoları bulunmakta ama ne yazık ki tipik Türk toplumu olarak eleştiriye açık olunmadığı için genellikle eleştirilerini yaptıkları Türk yapımlar için davalık olmuş ve mecburen videoyu silmek zorunda kalmış sonrada okkalı bipler içeren bir yeni video çekerek kendilerine has bir üslupla aynı yapım için tekrar video çekmişlerdir. Bahsettiğim eleştiri videosu için  tık tık :)
Son dönemde ciddi emek harcadıkları Hile isimli internet dizisini de yayınlamaktalar kanalda. İzlemenizi öneririm.

2-) Ezgi'nin Kanalı



Madem film içeriği dedik sıralamayı bozmayalım :)
Ezginin Kanalıda çok tatlı içeriklere sahip. Film ve dizi incelemeleri, vloglar, tepkilendin gruplaması ile dizilerin ya da film fragmanlarını izlerken tepkilerini çektikleri videoları içermektedir. Ki ben Game Of Thrones izlediğim sırada youtube da gezinirken bölümü izlerken çektikleri tepki videosuyla keşfettim kendilerini :)

3-)  Anıl'ın Kaleminden

Ezginin Kanalından bahsetmişken Anılı ayırmak istemedim zira çok sevdiğim bir çift kendileri :)
Anıl kanalını çok aktif kullanmıyor en son videosunu 3 ay önce yüklemiş. Çoğunlukla  Ezginin kanalına yardımcı oluyor.Mimar Sinan GSF Resim Bölümü mezunu ve kanalı genellikler çizimleri içeriyor.


4-) Babala Tv

Özellikle youtube trendler listesinde sıkça gördüğümüz Oğuzhan Uğur'u atlamak olmaz. Önce youtube serüveni buda1tv ile başlayıp babalatv ile devam eden ve onedio tv içinde video hazırlayan düşündüren,güldüren güzel içerikler sunan Oğuzhan Uğur :)
Olaylar,mevzular,rönt ve en son Vibio dan transfer olan Pelin ile öyle mi dersin ? Başlıklı içeriklere sahip. Onedio da genellikle eğlenceli içerikler sunmakta. Hani çok yorucu,stresli ve kötü bir gün geçirmişseniz onedio daki içerikleri izlemek sizi günün stresinden uzaklaştıracaktır. Sakin kafada ve düşünebildiğiniz bir ruh halinde iseniz Babalatv olaylar ve mevzular içeriği sizi video sonunda çıkan kocaman soru işareti ile başbaşa bırakacaktır. Sorgulamak iyidir :)

5-) Argonomi

Pelin Öztürk sunumu ile konuşulması gereken her türlü konuda video içeriği sunmaya çalışmakta. Sorgulatan, eğlendiren, bilgilendiren içeriklere sahip bir kanal. Ben Hitler ile ilgili yaptıkları cesaret içeren "Bir Varmış! Bir Yokmuş! " adlı video sayesinde takip etmeye başladım kendilerini.




6-) Onur Yar
Pal fm zamanından beri takip ederim kendisini. Lise zamanlarımda Pal Fm de Son Durak adlı radyo yayını ile tanıdım ve severek takip ettim. Derler ya kimi sevsek gidiyor diye işte o dönemde Onur askere gittiği için programa veda etmek durumunda kaldı.Şimdilerde youtube da pazartesiden perşembeye saat 22:00 da canlı yayın yapmaktadır. Bunun dışında eğlenceli içerikli videolarıda kanalında mevcut.
7-) Görkem Karman
Makyaj videoları, ürün incelemeleri ve vloglar ile karşımıza çıkmakta. En çok vloglarını seviyorum sanki aileden biri gibi samimiyetini anlayabiliyorsunuz :)
Ürün incelemeleri ile ise tavsiyelerine güvendiğiniz ablanız gibi adeta ne dese gidip almalı ne söylese onu hemen yapmalı hissiyatına sokuyor insanı. Ürün incelemelerinde reklam kokan hareketler denilebilecek bir içerik çıkartmıyor. Neyi seviyorsa "seviyorum" neyi sevmiyor ise açık açık "sevmiyorum" diyebiliyor. Eğer bir işbirliği videosu ise bunu özellikle dile getirip önceden bilgilendiriyor.




8-) makyajmıdedin
Acaba kanalın şifresini mi unuttu dediğimiz bir kanal makyajmıdedin Ayşegül :)  Youtube dünyasının karabatağı adeta bir kaybolup bir geri geliyor. Geri geldiğinde uzuun bir video çekip önce sizi işte tamam efsane geri döndü dedirtiyor sonra hoop yine yok. :) En çok kız kafası isimli videolarını seviyordum fakat artık bu içerikte video sunmayacağını kesin bir dille iletmişti. Uzun bir aradan sonra (2 gün önce)yayınladığı  Tüm Burçların Aşk Dedikodusu isimli videosu kız kafasına yakın içerikler ile yine bizi güldürüp düşündüreceğine dair sinyaller veriyor gibi umarım yanılmayız. :)



9-)  Ilgın Özgan
Viyanada okuyan bir Türk kızı.  Vloglar ve sohbet içerikli videolarla karşımıza çıkıyor.Kendisini minimalimz içerikli videoları ile tanıdım. O kadar sıcak o kadar içten ki videolarını izlediğinizde ayrı bir huzur, dinginlik buluyorsunuz.








10-) Elif Batur

Kendisini ablamın tavsiyesi üzerine Şişman Kız İnstagramı adlı videosu ile izledim ve kanalındaki bütün videoları bir çırpıda izlememe sebep oldu :) Videolarında özellikle espirili ve enerjik bir şekilde karşımıza çıkmakta. 30 kilo vermiş azimli bir kişidir kendisi ve bu serüvenini de son derece eğlenceli bir dille anlatmaktadır. Ki videolarının bazıları verdiği enerji sayesinde spor yaparak izlediğim de doğrudur. :)









11-)  Gurbetçi Aile
İzlediğim tek vlog kanalı. Hollanda da yaşan Tuğba ve İlhan Altınışık her pazartesi, çarşamba ve cuma günü Türkiye saati 17:00 da vloglarını yayınlamaktalar. Kendilerini apartman dairesindeki evlerinden beri takip ediyorum hatta eski dönemlerde İlhanda vlog çekmekteydi vlogların bir kısmını Tuğbanın kamerasından görürdük bir kısmını ise İlhanın. Samimi ve sıcak bir  ailenin günlük hayatı :)

12-) Nilüfer Baş


Filmlere, dizilere, kitaplara dair yorumlamalar,incelemeler bulabileceğiniz, sevilen bir çok yapım hakkında az bilinenler hakkında bilgiler veren ve dizi bölüm incelemeleri ile karşımıza çıkan youtube kanalı.








13-) Eren Nadir Akşamoğlu

Kitap incelemeleri ile karşımıza çıkan youtube kanalı. Eğer kitap almak isterseniz ya da okumadan önce kitap hakkında ön bilgi almak isterseniz doğru adrestesiniz demektir. Bilenler bilir Eren Nadir dendiğinde "bence" akla ilk gelen şey video başındaki "Selam Millet!" girişi ve o enerjik tavrıdır. :)














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder