20 Ekim 2018 Cumartesi

Kuzgunun Bugünkü Hava Durumu Raporu #3


Ben hiçbir şeyi  hak etmiyorum demekten ne zaman vazgeçeceksin ya da vazgeçeceğiz..
Sevmek ya da sevilmek için kendini ne kadar daha değersiz hissedeceksin ya da hissedeceksiniz.
Hiçbir şeyi başaramadığını her şeyi eline yüzüne bulaştırdığını düşünmekten ne zaman vazgeçeceksin ya da vazgeçeceksiniz.
Kendi kendini baskılayıp kendine yaptığın bir esaret değil mi ki bu ?
Derler ki sen kendini değerli görmezsen bir başkasının seni değerli görmesini bekleme. Sen kendine değer ver ki başkası da sana değer versin. 
Kişisel gelişim uzmanı cümlesi gibi oldu biraz.. Malum son zamanlarda herkes kitap yazdığı ve kişisel gelişim uzmanı edasıyla seminerlere katıldığı için itici gelmeye başlayabilir bu yazılar bazılarına. Ama amacım içimi dökmek ve malum hava durumu raporumuz içsel düşüncelerimin bir sonucu..

Hayatta bir şekilde varlığımızı sürdürüyoruz mutlu veya mutsuz, umutlu veya umutsuz. 
Mutlu ve umutlu bir yaşam varken neden baskılıyor ve her şeyi olumsuz tarafa çekiyoruz.
"Ben mutlu olmayı hak etmiyor muyum? " diye sorduğunuzda "hak etmiyorsun" mu diyor iç sesiniz !
Hayat yeterince meşakkatli değil mi ki birde biz zorluyoruz kendi yaşantımızı.

Sanıyorum ortaokul yıllarındaydı hep küçük bir anı olarak kalacaktır bende, sabah okula giderken müzik kanalı açılırdı.Malum sabah saati olduğundan her gün tekrar ederdi aynı klipler ve şarkılar.. Orada Ahmet isimli bir sanatçı vardı Ah Canım Vah Canım adlı bir şarkısı vardı. Şarkı sözlerinde "Pozitif düşünce de kazanır" şeklinde bir cümle geçerdi. Yıllar geçse de aklıma yer etmiş. Öyle değil midir sizce de bir gün pozitif düşünce de kazanmaz mı? Kimilerine göre bazen fazla Polyanna olabiliyorum ya da Türk usulü ile Ayşecik..  Kendi içimde çoğu zaman pesimist bir insanımdır aslında. Ama yinede olumsuzluklar ve pesimist hal insanın ruhunu çürütüyor ve yaşama sevincini kaybettiriyor zamanla. Hiçbir şeyi hak etmediğini düşünerek kendini daha çok yok sayma  hali hasıl oluyor maalesef. 

Yaşamak ümitli şey azizim.. Unutma yeter ki seni mutlu eden şeyleri. Mesela sen  seversin deniz havasını. Mesela rüzgarda dalgalanan saçların kendini özgür hissettirir kuşlar gibi. Bazen sevdiğin bir müziği dinlemek bile mutlu eder seni.. Dışarıdan olumsuz etmenlere kulağını kapatmaya çalış sağır ol adeta.. İçeriden gelecek olan olumsuzluklar senin için yıkıcı olacak olsa da savaşman gerek unutma. Hayat o kadar basit değil ve pes etme ! Vazgeçme mutlu olmaktan! Vazgeçme kendinden! Unutma sende herkes kadar değerlisin bu hayatta.

Kuzgunun hava durumu raporunu okudunuz. Esenlikler dileriz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder