9 Aralık 2018 Pazar

The Haunting of Hill House (Tepedeki Ev)

DİZİ HAKKINDAKİ BİLGİLER

Tür: Korku, Dram
Yapım: 2018-ABD
Süre: 60 dk
Yönetmen: Mike Flanagan
Senaryo: Mike Flanagan






KONUSU:
Tepedeki Ev, daha sonra ülke çapında perili köşk olarak ünlenecek bir evde büyüyen 5 kardeşin hikayesini anlatıyor. Bir arada büyüyüp yolları ayrılan 5 kardeş, yaşanan bir trajedinin ardından yeniden bir araya gelir. Yıllar önce kaldıkları Tepedeki Ev'de buluşan kardeşler, bu yerle ve geçmişten gelen hayaletlerle yüzleşme zorunda kalır. Hush, Göz ve Oyun filmlerinden hatırladığımız Mike Flanagan'ın yaratıcısı olduğu Tepedeki Ev, Shirley Jackson'ın aynı adlı kült romanından uyarlanıyor. Korku türündeki dizinin oyuncu kadrosunda Michiel Huisman , Carla Gugino, Timothy Hutton, Elizabeth Reaser, Oliver Jackson- Cohen, Henry Thomas, Kate Siegel, Victoria Pedretti, Lulu Wilson, McKenna Grace, Paxton Singleton, Violet McGraw, Julian Hilliard gibi isimler yer alıyor.
YORUM KÖŞESİ

Yine bir Netflix dizisi ile karşınızdayım. İnsanlığın başına gelen en iyi platformlarından biri olduğunu düşünüyorum. Televizyon hayatından sizi uzaklaştırıp daha kaliteli içerikleri görmenize olanak tanıyan güzel bir oluşum. Neyse dizi hakkındaki yorumlarıma geçelim bu yazıyı Netflix i övmek için yazmıyorum. Korku türünde bir dizi daha önce izlediğim bir tür değildi. Çok fazla korku ögesine rastlamıyor insan fakat yer yer geriyor sizi. Bunun yanı sıra arka planda bazı noktalara gizlenmiş hayaletleri görüyorsunuz. İnternetten biraz araştırdım da farketmediğim o kadar çok hayalet varmış ki gözden kaçırdığıma şaşırdım.. Dizi 5 kardeşin evde yaşadıkları zamanlardan ve şimdiki hayatlarından kesitler sunmakta. Çocuk karakterlerde en çok ikizleri sevdim. Bazı insanların çocuk karakterleri beğenmediği yönünde yorumlarına rastladım. Fakat bu yorumlara katılmıyor. Dizinin birinci sezonu sona erdi 2. sezonda farklı karakterler ve başka hikayeler ile seyirci karşısına geçecekmiş dizi. Bakalım 2. sezonunda neler olacak büyük bir merakla bekleyeceğim. 3 günde bitirdiğim bir diziydi. İnsanı inanılmaz sürüklüyor psikolojik olarak yaşanan durumlarda insanı inanılmaz etkiliyor dizi bittiğinde ruh hali açısından üzerimde büyük bir yük varmış gibi hissettim. Tabi bu etki herkeste aynı olacak diye bir kaide yok. Ablama da tavsiye etmiştim diziyi o izledikten sonra çokta etkileyici bir dizi olmadığını güzel kategorisinde olduğunu belirtti. Göreceli bir durum. Fırsat bulabilirsem sezon finalini tekrar izlemek istediğim bir dizidir kendisi koca bir düğüm sonunda çözülüyor çünkü ve insanda bir şok etkisi yaratıyor kaçırdığım şeyleri tekrar gözden geçirmek istiyorum bu yüzden.
Veee bu yazıdan sonraki kısımda spoiler niteliği taşıyabilecek bir kaç cümle kuracağım. Spoiler istemiyorsanız yazıyı okumaya burada son verebilirsiniz.  Eveeet koca bir dizi evin ölülerin hayalet olarak yaşamaya devam ettiği bir yer olarak sona eriyor düğüm burada son buluyor. Dizi sonuçlanırken evin anne karakterini nasıl manipüle ettiğini gözler önüne seriyor. Psikolojik olarak bir annenin yaşayabileceği korkunç ikilemler ve gerçeklik algısının nasıl bozulduğunu gözler önüne seriyor. Dizinin temelinde anne bu ikilemi yaşamasa ve intihar etmese aslında aile bu derece savrulmaz ve ikizlerden birinin bu sebeple intiharı  ile sonuçlanmazdı. Yani bütün bunlara annenin sebep oluyor olması da kötü bir durum oluşturuyor. Bakalım 2. sezonda nasıl bir hikaye karşımıza çıkacak. Diziyi izlemeden uyarıma rağmen bu kısımları okuduysanız mesuliyet bana ait değil sorumluluk sizindir bu sebeple bana kızmayınız esenlikler dilerim :)


Kaynak:"1" Dizi  Hakkındaki bilgiler https://www.sinemalar.com  ve  http://www.beyazperde.com dan 

alınmıştır.Bilgilerinize.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder