26 Aralık 2020 Cumartesi

İkea Online Alışverişi

Herkese merhaba!
Yine karabatak misali uzun süredir yoktum ortalarda. Malum home office çalışmanın en kötü yanı daima evde olduğunda insan ruhunun farklı hallere bürünmesi.. Neyse bu konuyu bir ara anlatırım. Konuyu asıl amacına getirecek olursak Online üzerinden yaptığım İkea' dan aldıklarımı paylaşacağım. Aslında paylaşacağım sipariş 5. aya ait ancak bir türlü toparlanıp yazamadığımdan zamanını geçirdim. Benim sipariş ettiğim dönemde mağazalar kapalı olduğundan alışveriş tutarı 500 TL kotalıydı. Şimdi her şey biraz daha normalde döndüğü için 150 TL sınırına geri çekmişler. Asıl büyük alınacak İkea ürünlerimi mağazadan görerek almak istiyorum ama bu dönemde henüz İkea macerasını kaldıramayabilirim.. 
Siparişlerim geldiğinde içinden baharat takımından 2 adet ürünü kırık gelmişti bu nedene kutunun içindekilerin resmini çekmek aklıma gelmedi kolide bir güzel sarıp sarmalanıp kaldırıldığı için tekrar açmak fırsatı bulamadım bu nedenle siparişler için görselleri geçmiş siparişler kısmından kontrol ederek paylaşıyor olacağım.

İkea Bulaşıklık

Bulaşıklık sepeti ya da bulaşıklık nasıl adlandırılırsa şimdiden almak doğru muydu bilmiyorum ama ben sürekli tezgah üzerinde duran klasik bulaşıklıklardan pek hazetmiyorum. O yüzden çoğu kişinin tavsiye ettiği benimde görselini oldukça beğendiğim bulaşıklığın parçalarını aldım. Ürünler set halinde değil parça parça alınıyor online alışveriş yapacaksanız eğer buna dikkat etmenizi tavsiye ederim.


RINNIG 

Bulaşıklık


O dönem için ben bu ürünü 22,99 TL' ye almışım şuanda ise fiyatı 29,99 TL. 



Çatal, Bıçaklık




Bu ürünün de o dönemki fiyatı 22,99 TL şuanda güncel fiyatı ise 29,99 TL














Tabaklık





Bu ürünü de 22,99 TL olarak satın almışım güncel fiyatı 29,99 TL








Parçaları birleştirdiğimizde bulaşıklığımız hazır hale geliyor. Çok fazla tabiki ürün alacağını sanmıyorum ancak zaten bulaşık makinesi varken elde yıkanacak ürünler çok zorlamasa gerek. Bu bulaşıklıkla ilgili kireç lekesi bıraktığına dair kullanıcı yorumlarına rastladım ancak düzenli kireç sökücü temizliğiyle bu sorunu hallettiklerini belirtmişler.













NYSKÖLJD

Bulaşık Kurutma Örtüsü

Bazı zamanlarda bulaşıklığa sığmayacak derecede çok bulaşık olursa bu tür kurutma örtüleri çok işe yaradığı için almak istedim. Yanlışlıkla 2 adet almışım ancak bence yine de işe yarar :)

Kalınlığı ürünün dokusunu ben çok beğendim.
14,99 TL' ye almışım şuanki fiyatı 19,99 TL 











GRUNKA 

Paslanmaz Çelik / Mutfak Gereç Seti (4 Adet)



Bu ürünü de yanlışlıkla 2 adet almışım ancak annem bu tür ürünlerin fazladan alınmasının daha iyi olacağını belirttiği için iade  gibi bir işlem yapmadım. O zamanlarda 69,99 TL iken şuanda fiyatı 89,99 TL











KLOCKREN 
Buharda Pişirici / Paslanmaz Çelik



O dönem 29,99 TL' ye satın almışım ürünün şuanki fiyatı 34,99 TL











LAMPLIG 
Nihale, Paslanmaz Çelik




Bu nihale sanıyorum İkea'nın en meşhur nihalelerinden. Tezgah üzerine çok fazla tencere koyulacağı zamanlarda kurtarıcı olabilir. Oldukça işlevsel görünüyor bir de teklifi vardı ancak onu almadım büyük bir İkea alışverişi yapacağım o zaman belki o nihaleyi de alırım.
Bu ürünü 29,99 TL' ye almışım şuanda fiyatı 44,99 TL








SNUDDA
Dönen Tabla, Huş


Bu ürünler genelde sunumların vazgeçilmezi bazı kişilerde tezgah üzerinde baharatlıkları için dönen bir düzenek amaçlı kullanabiliyorlar ben çok fazla baharatlığı tezgahta görmeyi sevmiyorum ama o şekilde de tercih edilebilir işlevsel bir ürün.
Vaktiyle 69,99 TL' ye almışım şuanki fiyatı 89,99 TL










365+ IHARDIG
Baharat Kavanozu


Bu baharatlıklar da oldukça önerilen İkea mutfak ürünlerinden biri. 1 kutusunda 4 adet yer alıyor ben 12 adete tamamlamak için 3 paket almıştım.  1 paketinde kavanozların bazıları kırık çıkmıştı. Şimdi uzun zaman geçti net hatırlamıyorum ancak ikea müşteri hizmetlerine ulaşmak oldukça zor. Çağrı merkezi ile görüşemedim. Online üzerinden fotoğraflarıyla bildirim yaptım dönüş vs. olmadığı için instagram sayfaları üzerinden şikayet bildiriminde bulundum sonrasında dönüş yapıldı ve 1 paket ürün yeniden tarafıma gönderildi. Bu süreçte üzücü olan çağrı merkezine benim ulaşamamış olmam. Bu tür ulaşamama sorunu yaşan kişiler var mı bilmiyorum ancak sosyal medya kanalıyla ulaşmak durumunda kalmak üzücüydü. Ancak tabiki sorunu telafi ettiler bu konuda bir sorunum kalmadı. Ama kırılacak ürünleri özellikle bu dönemde kargolara güvenmediğimden elden gidip almayı tercih ederim. Bu ürünün o dönem paket fiyatı 17,99 TL iken şuanda 19,99 TL' ye satın alabilirsiniz. Kur fiyatları çok fazla etkili olduğundan şuanki fiyatlara bakınca iyi ki o zaman almışım diyorum. Bakalım ürünleri kullanacağım zamanI bekliyorum memnun kalmazsam muhtemelen bildiriyor olurum :) 
Hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında bol bol dizi,film ve kitap okuyup kendinizi şımartmayı unutmayın. Hoşça kalın :)